Goede doel

Op 24 maart wordt er gewandeld voor het project: Water, Sanitatie en Hygiëne (WASH) in Oeganda. In Oeganda wonen zo’n 20 miljoen kinderen onder de 14 jaar.

Wandelen voor Water is tegenwoordig een initiatief van Simavi. Deze organisatie werkt al bijna een eeuw aan een gezonde en gelijkwaardige wereld in regio’s waar dit verre vanzelfsprekend is. Zij heeft daarbij als visie een wereld waarin iedereen gebruik kan maken van het recht op water en sanitatie, met als resultaat een gezondere en rechtvaardigere samenleving.

Er wordt gewandeld voor WASH in Oeganda, meer in het bijzonder de districten Bunyangabu en Kabarole. WASH staat voor Water, Sanitatie en Hygiëne. In deze districten zijn er veel scholen zonder voldoende water-, sanitatie- en hygiëne faciliteiten. Samen zorgen wij ervoor dat kinderen wereldwijd toegang hebben tot veilig water, een basisrecht voor iedereen.

Het plan is het WASH-programma te gaan promoten gedurende een periode van drie jaren op 12 nieuwe scholen. Deze scholen vallen qua WASH-faciliteiten, met 200 leerlingen per toilet, ver onder de nationale standaard. Bovendien zijn de toiletten slecht onderhouden, zijn er weinig tot geen faciliteiten om je handen te wassen en is zeep vaak niet aanwezig. Door het WASH-programma kan op deze scholen het verschil worden gemaakt voor 8500 leerlingen.

Ter voorbereiding op de wandeling worden er weer gastlessen gegeven op de deelnemende scholen. Kinderen leren tijdens een gastles op school op een speelse manier alles over schoonwater. Van drinkwater in Nederland tot correct handen wassen en van klimaatverandering tot zelf leren sparen: alles komt voorbij. Tijdens deze lessen wordt op interactieve wijze toegelicht voor welke projecten er gewandeld gaat worden.

Programma

Bekijk het programma van Wandelen voor Water Gemeente Ede

Goede doel

Het goede doel van dit jaar zijn WASH projecten in Oeganda

Copyright 2019 - Wandelen voor Water Veluwezoom

Gesponsord / gerealiseerd door: Krabo Websites & Hosting